Ruth Core Global Equities: En datadriven och systematiskt förvaltad fond

Ruth Core Global Equities är en datadriven och systematiskt förvaltad fond. Men vad innebär det och vad skiljer en systematisk fond från en traditionellt förvaltad fond?

Den stora skillnaden är att man eliminerar den mänskliga faktorn från investeringsbesluten. Mänskligt beslutsfattande påverkas ofta av yttre faktorer – så enkla saker som vädret, bilköer, sjuka barn eller hur andra investerare agerar.

Genom att bygga upp systematiska processer över tid undviker man att dessa mänskliga faktorer påverkar beslutsfattandet, vilket minskar risken för irrationella beslut. 

Teamet bakom Ruth Core Global Equities har omfattande erfarenhet av förvaltning. De använder robusta kvantitativa metoder för att skapa en modern och motståndskraftig investeringsprocess. Lika viktigt är att teamet, där flera har bakgrund som systemvetare och statistiker, ständigt förbättrar och utvecklar sina processer. Denna kontinuerliga utveckling är en central del av fondens förvaltning. 

Denna typ av förvaltning möjliggör också att fler bolag och fler faktorer kan analyseras jämfört med en manuell process. En annan viktig del för Ruth Core Global Equities är portföljkonstruktion och riskhantering – hur portföljen är strukturerad för att varje underliggande bolag ska fungera väl tillsammans med de övriga i portföljen. Här beaktas till exempel hur många bolag som finns i samma sektor eller geografiska område. Detta skapar diversifiering, vilket är viktigt då ett av fondens mål är att leverera en god riskjusterad avkastning till kunderna. 

Fonden använder även samma systematiska process för sitt arbete med ESG. Att ha ett tydligt och robust ramverk för ESG-investeringar och att investera i bolag som gör ett bra arbete inom hållbarhet är avgörande för att uppnå goda resultat. Denna process är också viktig eftersom den hjälper fonden att kontinuerligt följa upp bolagens insatser. Till exempel kan man mäta hur bolagen minskar sina koldioxidutsläpp eller förbättrar sig inom andra hållbarhetsfaktorer. 

Läs mer om Sustainability CubeTM: https://www.ruthassetmanagement.com/nyheter/the-sustainbility-cubetm/

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.