Ruth Core Global Equities: En innovativ metod för hållbara investeringar, med fokus på långsiktig tillväxt och stabilitet.

Att investera hållbart är mer än bara en trend – det är ett engagemang för att skapa en bättre framtid för oss alla.

Detta är kärnan i Ruth Core Global Equities, en fond utformad för att investera i världens mest hållbara företag. Vår egenutvecklade multidimensionella Sustainability Cube™ styr urvalsprocessen och utvärderar företag, branscher och regioner för att säkerställa en balans mellan risk och exponering i vår portfölj.

Vår strategi handlar inte enbart om hållbarhet utan omfattar även portföljkonstruktionstekniker som förväntas generera överavkastning över tid för våra fondandelsägare. Genom att investera i fem aktiestilfaktorer, som exempelvis värdebolag och momentum, kan vi öka diversifieringen och skapa en mer effektiv portfölj. Denna metod stärker även fondens motståndskraft mot marknadsnedgångar.

Hållbarhetsframgång driver Ruth Core Global Equities

I augusti 2024 hade Ruth Core Global Equities sitt fjärde raka positiva resultat sedan maj 2024, med en avkastning som överträffade jämförelseindexet med 160 baspunkter. Några av anledningarna till detta inkluderade ett förnyat intresse för företag med starka hållbarhetsprofiler efter ett utmanande 2023 och början av 2024, samt en minskad motvind från AI-teknik och de så kallade "Magnificent 7".

Motståndskraft trots motvind

Trots en del utmaningar har vi fullt förtroende för vår beprövade strategi. Under ungefär två tredjedelar av fondens livslängd har vi ställts inför betydande svårigheter för investerare som prioriterar hållbarhet. Fonden har dock fortsatt att leverera resultat i linje med sitt jämförelseindex under de senaste tre åren. Denna motståndskraft, även under tuffa perioder, stärker vår övertygelse om att portföljen har potential att generera ett bra resultat över tid.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.